Preskoči na glavno vsebino

Kokosove rezine

Sestavine:
za testo:
1 jogurtov lonček moke
1 lonček sladkorja
1/2 lončka mleka
1/2 lončka olja
2 jajci
2 žlici kakava
1 pecilni prašek
za kremo:
2 lončka in pol mleka
1 lonček sladkorja
5 žlic pšeničnega zdroba
10 dkg kokosove moke
Priprava:
Penasto vmešamo jajca in sladkor, nato še ostale sestavine. Polovico testa vlijemo v namaščen ali s peki papirjem obložen pekač (pribl. 20 x 30 cm) in pečemo na 150 stopinjah cca 20 minut. Zavremo mleko, dodamo sladkor in gres. Kuhamo nekaj minut, da se zgosti, šele nato dodamo kokos. Zmes polijemo po pečenem testu, dodamo še preostalo polovico nepečenega testa in pečem še cca 20 minut, da je pečeno. Ko se testo ohladi ga prelijemo s čokoladno glazuro ali posujemo s sladkorjem v prahu.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ocvrti jogurtovi žličniki

Sestavine: 2 jajci 1 navaden jogurt 1 pecilni prašek 10 žlic ostre moke sol po okusu olje Priprava: Vse sestavine zmešamo. Ko je olje segreto do primerne temperature za cvtje, naredimo z žličko majhne žličnike jih damo v olje in cvremo dokler niso zlato rumene barve. Ponudimo jih kot priloga jedem.

DIVJAČINSKA JUHA

Sestavine za pripravo po receptu:  Srnjakov, gamsov ali jelenov vrat (približno 0,5kg), 30dag jušne zelenjave, vejica luštreka, nekaj zrnc grobo tolčenega popra, sol, muškatni orešek, majaron, timijan, lovorov list, oopečena čebula in nekaj strokov česna. Priprava jedi po receptu: Divjačinski vrat speremo, razsekamo, zalijemo s približno 2 litroma hladne vode, ga prav počasi zaviramo in prav tako počasi kuhamo. Med kuhanjem dodamo jušno zelenjavo in začimbe. Ko je juha kuhana, jo odcedimo in če vam ugaja, jo lahko popravite z žlico belega vina. V juho lahko zakuhate vse, kar prija vašemu okusu, ali pa ji dodate jušni vložek. Še najbolj pa se divjačinski juhi prilegajo jetrni žličniki ali cmoki ali pa mozgovi ali možganovi cmočki. kuhar:)

Istrski flancati (po istrsko kroštole)

Sestavine: 60 dag moke 1/2 dcl domačega oljčnega olja 3 jajci 10 dag sladkorja malo soli naribana limonina lupina 0,5 dcl žganja vanilij sladkor za posip in olje za cvtje Priprava: Jajci in sladkor dobro stepemo, dodamo olje, limonino lupino, žganje in sol, med mešanjem dodamo moko, da dobimo zmes, da jo lahko zvaljamo (kot za rezance). Testo razdelimo na več delov, tanko razvaljamo, razrežemo s kolescem na pravokotnike, po sredini razrežemo in potegnemo daljši konec čez sredino. Ocvremo jih v vročem olju, da porumenijo, nato jih posujemo z zmetim sladkorjem.