Preskoči na glavno vsebino

Krompir z jajčevci in gobami

Sestavine:
60 dkg krompirja
1 jajčevec
30 dkg šampinjonov
6 žlic oljčnega olja
1 čebula
3 žlice parmezana
sol, poper, rožmarin

Priprava:
Jajčevec narežemo na približno enake rezine, posolimo in pustimo, da spusti malo vode.
Krompir olupimo, narežemo na ploščice, operemo ter dobro odcedimo.V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo sesekljano čebulo in krompir. Popopramo, solimo in nekaj minut pražimo. V drugi ponvi popečemo odcejene rezine jajčevca, jih posolimo in popopramo.
Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Na namaščen pekač (ali obložen s peki papirjem) izmenično zlagamo rezine krompirja, jajčevca in lističe gob. Malo še posolimo, popopramo, potresemo s sesekljanim rožmarinom, naribanim parmezanom in pokapamo z oljčnim oljem. Pekač damo v ogreto pečico (180 stopinj) za cca 40 minut.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ocvrti jogurtovi žličniki

Sestavine: 2 jajci 1 navaden jogurt 1 pecilni prašek 10 žlic ostre moke sol po okusu olje Priprava: Vse sestavine zmešamo. Ko je olje segreto do primerne temperature za cvtje, naredimo z žličko majhne žličnike jih damo v olje in cvremo dokler niso zlato rumene barve. Ponudimo jih kot priloga jedem.

DIVJAČINSKA JUHA

Sestavine za pripravo po receptu:  Srnjakov, gamsov ali jelenov vrat (približno 0,5kg), 30dag jušne zelenjave, vejica luštreka, nekaj zrnc grobo tolčenega popra, sol, muškatni orešek, majaron, timijan, lovorov list, oopečena čebula in nekaj strokov česna. Priprava jedi po receptu: Divjačinski vrat speremo, razsekamo, zalijemo s približno 2 litroma hladne vode, ga prav počasi zaviramo in prav tako počasi kuhamo. Med kuhanjem dodamo jušno zelenjavo in začimbe. Ko je juha kuhana, jo odcedimo in če vam ugaja, jo lahko popravite z žlico belega vina. V juho lahko zakuhate vse, kar prija vašemu okusu, ali pa ji dodate jušni vložek. Še najbolj pa se divjačinski juhi prilegajo jetrni žličniki ali cmoki ali pa mozgovi ali možganovi cmočki. kuhar:)

Istrski flancati (po istrsko kroštole)

Sestavine: 60 dag moke 1/2 dcl domačega oljčnega olja 3 jajci 10 dag sladkorja malo soli naribana limonina lupina 0,5 dcl žganja vanilij sladkor za posip in olje za cvtje Priprava: Jajci in sladkor dobro stepemo, dodamo olje, limonino lupino, žganje in sol, med mešanjem dodamo moko, da dobimo zmes, da jo lahko zvaljamo (kot za rezance). Testo razdelimo na več delov, tanko razvaljamo, razrežemo s kolescem na pravokotnike, po sredini razrežemo in potegnemo daljši konec čez sredino. Ocvremo jih v vročem olju, da porumenijo, nato jih posujemo z zmetim sladkorjem.