Preskoči na glavno vsebino

Kruhovi žepki z zelenjavo in mocarelo

Sestavine za kruhovo testo:

45 dkg moke

3,5 dcl vode

1 kocka kvasa

sol

Priprava testa:

V posodo damo moko, sol in kvas. Prilijemo mlačno vodo in gnetemo 5 minut, da postane mehko.Sestavine za nadevOlje - olivno 1 čajna žlička Čebula 1 kos Bučke 350g Paradižnik - svež 2 kosa Mocarela 150g Origano Kravje mleko - polnomastno Poper Sol
Priprava nadevaČebulo narežemo na majhne koščke. Damo jo na segreto olje.
Dodamo še bučko in vse skupaj pražimo 4 min.
Ponev nato odstranimo in primešamo še na koščke narezan paradižnik, origano, sol, poper in mocarelo.
Testo razdelimo na 4 dele. Vsak del razvaljamo v krog, premera 20 cm.
Na polovico kroga nadevamo četrtino nadeva.
Robove nato premažemo z mlekom in neobloženo polovico kroga prepognemo čez nadev.
Robove dobro stisnemo. Nato žepke po vrhu premažemo še z mlekom.
Pekač namažemo z oljem, žepke položimo na pekač in pečemo 20 min na 220° C.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ocvrti jogurtovi žličniki

Sestavine: 2 jajci 1 navaden jogurt 1 pecilni prašek 10 žlic ostre moke sol po okusu olje Priprava: Vse sestavine zmešamo. Ko je olje segreto do primerne temperature za cvtje, naredimo z žličko majhne žličnike jih damo v olje in cvremo dokler niso zlato rumene barve. Ponudimo jih kot priloga jedem.

DIVJAČINSKA JUHA

Sestavine za pripravo po receptu:  Srnjakov, gamsov ali jelenov vrat (približno 0,5kg), 30dag jušne zelenjave, vejica luštreka, nekaj zrnc grobo tolčenega popra, sol, muškatni orešek, majaron, timijan, lovorov list, oopečena čebula in nekaj strokov česna. Priprava jedi po receptu: Divjačinski vrat speremo, razsekamo, zalijemo s približno 2 litroma hladne vode, ga prav počasi zaviramo in prav tako počasi kuhamo. Med kuhanjem dodamo jušno zelenjavo in začimbe. Ko je juha kuhana, jo odcedimo in če vam ugaja, jo lahko popravite z žlico belega vina. V juho lahko zakuhate vse, kar prija vašemu okusu, ali pa ji dodate jušni vložek. Še najbolj pa se divjačinski juhi prilegajo jetrni žličniki ali cmoki ali pa mozgovi ali možganovi cmočki. kuhar:)

Istrski flancati (po istrsko kroštole)

Sestavine: 60 dag moke 1/2 dcl domačega oljčnega olja 3 jajci 10 dag sladkorja malo soli naribana limonina lupina 0,5 dcl žganja vanilij sladkor za posip in olje za cvtje Priprava: Jajci in sladkor dobro stepemo, dodamo olje, limonino lupino, žganje in sol, med mešanjem dodamo moko, da dobimo zmes, da jo lahko zvaljamo (kot za rezance). Testo razdelimo na več delov, tanko razvaljamo, razrežemo s kolescem na pravokotnike, po sredini razrežemo in potegnemo daljši konec čez sredino. Ocvremo jih v vročem olju, da porumenijo, nato jih posujemo z zmetim sladkorjem.