Preskoči na glavno vsebino

Polnjene bučke

Sestavine:
4 srednje bučke
20 dkg šunke
1 čebula
1 žemlja
1 jajce
7 žlic sladke smetane
parmezan
sir - edamec
mleko
olje
sol, poper

Priprava:
Bučke operemo in jih po dolgem razpolovimo in seme odstranimo. V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro iz obeh strani popečemo razpolovljene bučke.
Na olju posebej prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na majhne kocke narezano šunko in sredico bučk. Vse skupaj stresemo v plastično posodo. Žemljo narežemo na kocke in jo namočimo v mleku. Dodamo jo k šunki, posolimo, popopramo, dodamo malo parmezana, jajce in sladko smetano. Vse skupaj dobro premešamo in s to maso napolnimo bučke.
Zložimo jih v namaščen pekač, potresemo z naribanim sirom in pečemo pri 200 stopinjah, toliko časa, da se zlato rumeno obarvajo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ocvrti jogurtovi žličniki

Sestavine: 2 jajci 1 navaden jogurt 1 pecilni prašek 10 žlic ostre moke sol po okusu olje Priprava: Vse sestavine zmešamo. Ko je olje segreto do primerne temperature za cvtje, naredimo z žličko majhne žličnike jih damo v olje in cvremo dokler niso zlato rumene barve. Ponudimo jih kot priloga jedem.

DIVJAČINSKA JUHA

Sestavine za pripravo po receptu:  Srnjakov, gamsov ali jelenov vrat (približno 0,5kg), 30dag jušne zelenjave, vejica luštreka, nekaj zrnc grobo tolčenega popra, sol, muškatni orešek, majaron, timijan, lovorov list, oopečena čebula in nekaj strokov česna. Priprava jedi po receptu: Divjačinski vrat speremo, razsekamo, zalijemo s približno 2 litroma hladne vode, ga prav počasi zaviramo in prav tako počasi kuhamo. Med kuhanjem dodamo jušno zelenjavo in začimbe. Ko je juha kuhana, jo odcedimo in če vam ugaja, jo lahko popravite z žlico belega vina. V juho lahko zakuhate vse, kar prija vašemu okusu, ali pa ji dodate jušni vložek. Še najbolj pa se divjačinski juhi prilegajo jetrni žličniki ali cmoki ali pa mozgovi ali možganovi cmočki. kuhar:)

Istrski flancati (po istrsko kroštole)

Sestavine: 60 dag moke 1/2 dcl domačega oljčnega olja 3 jajci 10 dag sladkorja malo soli naribana limonina lupina 0,5 dcl žganja vanilij sladkor za posip in olje za cvtje Priprava: Jajci in sladkor dobro stepemo, dodamo olje, limonino lupino, žganje in sol, med mešanjem dodamo moko, da dobimo zmes, da jo lahko zvaljamo (kot za rezance). Testo razdelimo na več delov, tanko razvaljamo, razrežemo s kolescem na pravokotnike, po sredini razrežemo in potegnemo daljši konec čez sredino. Ocvremo jih v vročem olju, da porumenijo, nato jih posujemo z zmetim sladkorjem.