Preskoči na glavno vsebino

Porov zavitek - pita

Sestavine:
75 dkg vlečenega testa
60 dkg pora
pol kg skute
4 jajca
oljčno olje
sol

Priprava:
Por operemo, očistimo, narežemo na kolobarje in ga prepražimo na oljčnem olju. Skuti dodamo rumenjake, ohlajen por ter solimo. Vse skupaj dobro premešamo. Iz beljakov naredimo trd sneg in ga narahlo vmešamo k skuti.
Pekač namažemo z oljem (ali obložimo s peki papirjem) in položimo na dno 3 plasti vlečenega testa, ga pokapljamo z oljem in nanj naložimo nekaj skutnega nadeva. Pokrijemo s 3 plastmi testa. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka vseh sestavin. Zaključimo s plastjo testa. Ob robovih testo dobro stisnemo in ga na vrhu pokapljamo z oljem.
Pečemo približno 40 - 45 minut pri 200 stopinjah.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ocvrti jogurtovi žličniki

Sestavine: 2 jajci 1 navaden jogurt 1 pecilni prašek 10 žlic ostre moke sol po okusu olje Priprava: Vse sestavine zmešamo. Ko je olje segreto do primerne temperature za cvtje, naredimo z žličko majhne žličnike jih damo v olje in cvremo dokler niso zlato rumene barve. Ponudimo jih kot priloga jedem.

DIVJAČINSKA JUHA

Sestavine za pripravo po receptu:  Srnjakov, gamsov ali jelenov vrat (približno 0,5kg), 30dag jušne zelenjave, vejica luštreka, nekaj zrnc grobo tolčenega popra, sol, muškatni orešek, majaron, timijan, lovorov list, oopečena čebula in nekaj strokov česna. Priprava jedi po receptu: Divjačinski vrat speremo, razsekamo, zalijemo s približno 2 litroma hladne vode, ga prav počasi zaviramo in prav tako počasi kuhamo. Med kuhanjem dodamo jušno zelenjavo in začimbe. Ko je juha kuhana, jo odcedimo in če vam ugaja, jo lahko popravite z žlico belega vina. V juho lahko zakuhate vse, kar prija vašemu okusu, ali pa ji dodate jušni vložek. Še najbolj pa se divjačinski juhi prilegajo jetrni žličniki ali cmoki ali pa mozgovi ali možganovi cmočki. kuhar:)

Istrski flancati (po istrsko kroštole)

Sestavine: 60 dag moke 1/2 dcl domačega oljčnega olja 3 jajci 10 dag sladkorja malo soli naribana limonina lupina 0,5 dcl žganja vanilij sladkor za posip in olje za cvtje Priprava: Jajci in sladkor dobro stepemo, dodamo olje, limonino lupino, žganje in sol, med mešanjem dodamo moko, da dobimo zmes, da jo lahko zvaljamo (kot za rezance). Testo razdelimo na več delov, tanko razvaljamo, razrežemo s kolescem na pravokotnike, po sredini razrežemo in potegnemo daljši konec čez sredino. Ocvremo jih v vročem olju, da porumenijo, nato jih posujemo z zmetim sladkorjem.