Preskoči na glavno vsebino

Čokoladna torta z jagodami

Sestavine:
za testo:
20 dkg moke
5 jajc
20 dkg sladkorja
1 pecilni prašek
2 dcl gostega jagodovega soka
za nadev:
1/2 kg jagod
3 dcl rastlinske smetane
3 dcl sladke smetane
2 žlici sladkorja

Priprava:
Jajca in sladkor penasto umešamo, dodamo še moko s pecilnim praškom. Pekač ali tortni model obložimo s peki papirjem, vanj zlijemo maso in pečemo pri 200 stopinjah cca 45 minut. Ohlajeno testo po dolgem prerežemo na polovico in biskvit napojimo z jagodovim sokom in nadevom.
Priprava nadeva: Sladko in rastlinsko smetano zmešamo s sladkorjem in jo v trdo stepemo. V polovico smetane damo očiščene jagode, rahlo premešamo in damo nadev na spodnjo plast biskvita. Nadev lepo poravnamo in pokrijemo z drugo plastjo biskvita. Z drugo polovico smetane premažemo torto po vrhu in ob strani. Po vrhu okrasimo še z jagodami.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ocvrti jogurtovi žličniki

Sestavine: 2 jajci 1 navaden jogurt 1 pecilni prašek 10 žlic ostre moke sol po okusu olje Priprava: Vse sestavine zmešamo. Ko je olje segreto do primerne temperature za cvtje, naredimo z žličko majhne žličnike jih damo v olje in cvremo dokler niso zlato rumene barve. Ponudimo jih kot priloga jedem.

DIVJAČINSKA JUHA

Sestavine za pripravo po receptu:  Srnjakov, gamsov ali jelenov vrat (približno 0,5kg), 30dag jušne zelenjave, vejica luštreka, nekaj zrnc grobo tolčenega popra, sol, muškatni orešek, majaron, timijan, lovorov list, oopečena čebula in nekaj strokov česna. Priprava jedi po receptu: Divjačinski vrat speremo, razsekamo, zalijemo s približno 2 litroma hladne vode, ga prav počasi zaviramo in prav tako počasi kuhamo. Med kuhanjem dodamo jušno zelenjavo in začimbe. Ko je juha kuhana, jo odcedimo in če vam ugaja, jo lahko popravite z žlico belega vina. V juho lahko zakuhate vse, kar prija vašemu okusu, ali pa ji dodate jušni vložek. Še najbolj pa se divjačinski juhi prilegajo jetrni žličniki ali cmoki ali pa mozgovi ali možganovi cmočki. kuhar:)

Istrski flancati (po istrsko kroštole)

Sestavine: 60 dag moke 1/2 dcl domačega oljčnega olja 3 jajci 10 dag sladkorja malo soli naribana limonina lupina 0,5 dcl žganja vanilij sladkor za posip in olje za cvtje Priprava: Jajci in sladkor dobro stepemo, dodamo olje, limonino lupino, žganje in sol, med mešanjem dodamo moko, da dobimo zmes, da jo lahko zvaljamo (kot za rezance). Testo razdelimo na več delov, tanko razvaljamo, razrežemo s kolescem na pravokotnike, po sredini razrežemo in potegnemo daljši konec čez sredino. Ocvremo jih v vročem olju, da porumenijo, nato jih posujemo z zmetim sladkorjem.