Preskoči na glavno vsebino

Kvašeni flancati

Sestavine:
1/2 kg bele moke
1 kvas
2 žlički sladkorja
1 vanilij sladkor
2 jajca
1 kisla smetana
žlica ruma

Priprava:
V posodo zdrobimo kvas, dodamo žličko moke, žličko sladkorja in malo mlačne vode. Pustimo, da vzhaja. Medtem v drugo posodo damo moko, vanilij sladkor, kislo smetano, rum in stepeni jajci, dodamo kvasec in dobro pregnetemo. Na toplem pustimo vzhajati toliko časa, da se testo podvoji.
Testo razvaljamo na 0,5 cm debelo in ga razrežemo na poljubne oblike, najboljše na pravokotnike. V sredini jih prerežemo. Flancate pokrijemo in pustimo vzhajati še približno 30 minut. Flancate damo v ne prevroče olje, posodo za nekaj minut pokrijemo, flancate obrnemo toda posode ne pokrijemo več. Pečemo jih toliko časa, da dobijo lepo zlato rumeno barvo. Pečene poberemo iz olja, jih damo na papirnat prtič in ohlajene posujemo z mletim papirjem.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ocvrti jogurtovi žličniki

Sestavine: 2 jajci 1 navaden jogurt 1 pecilni prašek 10 žlic ostre moke sol po okusu olje Priprava: Vse sestavine zmešamo. Ko je olje segreto do primerne temperature za cvtje, naredimo z žličko majhne žličnike jih damo v olje in cvremo dokler niso zlato rumene barve. Ponudimo jih kot priloga jedem.

DIVJAČINSKA JUHA

Sestavine za pripravo po receptu:  Srnjakov, gamsov ali jelenov vrat (približno 0,5kg), 30dag jušne zelenjave, vejica luštreka, nekaj zrnc grobo tolčenega popra, sol, muškatni orešek, majaron, timijan, lovorov list, oopečena čebula in nekaj strokov česna. Priprava jedi po receptu: Divjačinski vrat speremo, razsekamo, zalijemo s približno 2 litroma hladne vode, ga prav počasi zaviramo in prav tako počasi kuhamo. Med kuhanjem dodamo jušno zelenjavo in začimbe. Ko je juha kuhana, jo odcedimo in če vam ugaja, jo lahko popravite z žlico belega vina. V juho lahko zakuhate vse, kar prija vašemu okusu, ali pa ji dodate jušni vložek. Še najbolj pa se divjačinski juhi prilegajo jetrni žličniki ali cmoki ali pa mozgovi ali možganovi cmočki. kuhar:)

Istrski flancati (po istrsko kroštole)

Sestavine: 60 dag moke 1/2 dcl domačega oljčnega olja 3 jajci 10 dag sladkorja malo soli naribana limonina lupina 0,5 dcl žganja vanilij sladkor za posip in olje za cvtje Priprava: Jajci in sladkor dobro stepemo, dodamo olje, limonino lupino, žganje in sol, med mešanjem dodamo moko, da dobimo zmes, da jo lahko zvaljamo (kot za rezance). Testo razdelimo na več delov, tanko razvaljamo, razrežemo s kolescem na pravokotnike, po sredini razrežemo in potegnemo daljši konec čez sredino. Ocvremo jih v vročem olju, da porumenijo, nato jih posujemo z zmetim sladkorjem.