Preskoči na glavno vsebino

Miške po istrsko

Sestavine:
50 dag moke
30 dag jabolk
40 dag lešnikov
15 dag rozin
10 dag sladkorja
5 dag masla
5 dag čokolade
2 jajci
1,5 dcl belega vina
0,5 dcl žganja
vanilij sladkor
pomarančna in limonina lupina
malo soli
8 dag kvasa
1,5 dcl mleka
olje za cvrtje
sladkor v prahu za posip

Priprava:
Pripravimo kvas (malo mleka, sladkor in kvas) in pustimo, da malo naraste.
Zmlete lešnike kuhamo v mleku cca 15 minut. Malo počakamo, da se ohladijo, nato dodamo moko, jajci, sol, maslo, naribana jabolka, rozine, vino, žganje, naribano čokolado, sladkor in naribano lupinico limone in pomaranče. Maso zmešamo s pripravljenim kvasom, dobro premešamo in pustimo stati cca pol ure. Z rokami ali z žlico naredimo kroglice, jih polagamo v segreto olje, da porjavijo. Pečene posujemo z mletim sladkorjem.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ocvrti jogurtovi žličniki

Sestavine: 2 jajci 1 navaden jogurt 1 pecilni prašek 10 žlic ostre moke sol po okusu olje Priprava: Vse sestavine zmešamo. Ko je olje segreto do primerne temperature za cvtje, naredimo z žličko majhne žličnike jih damo v olje in cvremo dokler niso zlato rumene barve. Ponudimo jih kot priloga jedem.

DIVJAČINSKA JUHA

Sestavine za pripravo po receptu:  Srnjakov, gamsov ali jelenov vrat (približno 0,5kg), 30dag jušne zelenjave, vejica luštreka, nekaj zrnc grobo tolčenega popra, sol, muškatni orešek, majaron, timijan, lovorov list, oopečena čebula in nekaj strokov česna. Priprava jedi po receptu: Divjačinski vrat speremo, razsekamo, zalijemo s približno 2 litroma hladne vode, ga prav počasi zaviramo in prav tako počasi kuhamo. Med kuhanjem dodamo jušno zelenjavo in začimbe. Ko je juha kuhana, jo odcedimo in če vam ugaja, jo lahko popravite z žlico belega vina. V juho lahko zakuhate vse, kar prija vašemu okusu, ali pa ji dodate jušni vložek. Še najbolj pa se divjačinski juhi prilegajo jetrni žličniki ali cmoki ali pa mozgovi ali možganovi cmočki. kuhar:)

Istrski flancati (po istrsko kroštole)

Sestavine: 60 dag moke 1/2 dcl domačega oljčnega olja 3 jajci 10 dag sladkorja malo soli naribana limonina lupina 0,5 dcl žganja vanilij sladkor za posip in olje za cvtje Priprava: Jajci in sladkor dobro stepemo, dodamo olje, limonino lupino, žganje in sol, med mešanjem dodamo moko, da dobimo zmes, da jo lahko zvaljamo (kot za rezance). Testo razdelimo na več delov, tanko razvaljamo, razrežemo s kolescem na pravokotnike, po sredini razrežemo in potegnemo daljši konec čez sredino. Ocvremo jih v vročem olju, da porumenijo, nato jih posujemo z zmetim sladkorjem.